Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕ ΤΗ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

                     

Τι είναι η κυτταρίτιδα;
Πρόκειται για την ανώμαλη συσσώρευση λίπους και την κατακράτηση υγρών ανάμεσα στο δέρμα και την αμέσως από κάτω στοιβάδα, που συνοδεύεται από μειωμένης ελαστικότητας συνδετικό ιστό. Εξαιτίας της κακής τοπικής αιμάτωσης, τα λιποκύτταρα εκείνης της περιοχής δεν τρέφονται καλά και συνεπώς ο οργανισμός, αντί να αναδομεί και να καίει το λίπος, το στέλνει να αποθηκευτεί σε εκείνα τα λιποκύτταρα που το έχουν περισσότερη ανάγκη για να τραφούν. Η ανομοιογενής εναπόθεση λίπους, νερού και τοξινών οδηγεί σε αύξηση του όγκου των συγκεκριμένων λιποκυττάρων. Έτσι δημιουργείται κακή αιματική κυκλοφορία και μείωση της οξυγόνωσης του ιστού με αποτέλεσμα το δέρμα να χάνει την ελαστικότητα του και να γίνεται ινώδες και τραχύ. Σταδιακά το δέρμα αποκτά την αντιαισθητική όψη της ''φλούδας πορτοκαλιού''.
Τα σημεία που εμφανίζεται και τα στάδια της κυτταρίτιδας:
Τα σημεία του σώματος όπου εμφανίζεται πιο συχνά η κυτταρίτιδα  είναι οι γλουτοί, η κοιλιά, οι μηροί, τόσο στην εξωτερική όσο και στην εσωτερική τους επιφάνεια, τα γόνατα και τα μπράτσα. Τα στάδια της κυτταρίτιδας είναι τέσσερα ανάλογα με την ένταση του προβλήματος και ξεκινάει με το εάν είναι ορατή μόνο υπό πίεση του δέρματος και φτάνει στο εάν είναι εμφανής η πρόπτωση του δέρματος, χωρίς πίεση αυτού.
Αίτια της κυτταρίτιδας: καθιστική ζωή, μειωμένη κίνηση και φυσική δραστηριότητα, κληρονομικότητα, διαταραγμένη  κυκλοφορία αίματος, ορμονικές διαταραχές, παρουσία της παχυσαρκίας, κακή διατροφή, κάπνισμα, αυξημένη και καθημερινή κατανάλωση αλκοόλ, καφεΐνης & αναψυκτικών, δυσκοιλιότητα.
Τι πρέπει να κάνουμε: