Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ








   Ο χειμώνας είναι μια δύσκολη εποχή για το δέρμα μας. Οι χειμερινές διακοπές,  η υπερκατανάλωση τροφής χαρακτηριστικό αυτής της περιόδου, η κόπωση, οι καιρικές συνθήκες αφήνουν σημάδια στο δέρμα σας. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και το δέρμα σας θα λάμψει αυτό το χειμώνα!
   Το πρόγραμμα ομορφιάς ποικίλλει ανάλογα με την εποχή. Το δέρμα σας αντιδρά διαφορετικά όταν έχει να αντιμετωπίσει το κρύο του χειμώνα και τον άνεμο. Από τις πρώτες μέρες του χειμώνα κάντε το συνήθεια να φροντίζετε το δέρμα σας καθημερινά. Το μασάζ προσώπου είναι εξαιρετικό για το δέρμα.
    Πώς να έχετε μια επιδερμίδα από πορσελάνη στη μέση του χειμώνα; Λάβετε υπόψη ότι η ομορφιά έρχεται από μέσα! Ακολουθήστε μερικές βασικές συμβουλές:


  • Ξεκουραστείτε όσο περισσότερο μπορείτε! Το δέρμα σας δεν μπορεί να είναι λαμπερό χωρίς αρκετό ύπνο.
  • Ενυδατώστε τον εαυτό σας! Η ενυδάτωση είναι ο κανόνας νούμερο 1. Το χειμώνα ξεχνάμε να πίνουμε αρκετά υγρά και να ενυδατώνουμε σωστά τον οργανισμό μας και η απλή αφυδάτωση αφήνει ορατά σημάδια στο δέρμα. Οι κοκκινίλες είναι ένα σαφές σημάδι ενός αφυδατωμένου δέρματος. Για παράδειγμα, το δέρμα του μωρού περιέχει 80% νερό.  Από το πρωί θα πρέπει να πίνετε ένα ή περισσότερα ποτήρια νερό. Το πράσινο τσάι και το μεταλλικό νερό έρχονται να περιορίσουν τη ζημία που προκαλεί  ο χειμώνας στο δερμα μας! Προσπαθήστε να αποφύγετε την καφεΐνη όσο το δυνατόν περισσότερο και το αλκοόλ, επειδή στεγνώνουν το δέρμα. 
  • Επιλέξτε μια ενυδατική κρέμα με μια λιπαρή υφή που θα προστατεύει καλύτερα το δέρμα το χειμώνα και όχι μια με βάση το νερό. Χρησιμοποιήστε ιαματικό νερό για να απαλύνει το δέρμα σας, εάν είναι πολύ ξηρό. Χρησιμοποιήστε επίσης μάσκες ενυδάτωσης - τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.
  • Το χειμώνα, το δέρμα του προσώπου είναι ξηρό και τα νεκρά κύτταρα βαραίνουν την εμφάνιση του προσώπου. Επιλέξτε ένα απαλό απολεπιστικό για το δέρμα σας ή φτιάξτε ένα μόνες σας στο σπίτι.
  • Χρησιμοποιήστε αντηλιακό αν έχετε σχεδιάσει ένα σαββατοκύριακο ή διακοπές για σκι !Ο ήλιος του χειμώνα είναι εξίσου επιβλαβής για το δέρμα, όπως και ο ήλιος του Αυγούστου.
  • Ο καθαρισμός του δέρματος πρωί και βράδυ είναι υποχρεωτικός! Είναι ένας τρόπος να απομακρύνουμε τους ρύπους από την επιφάνεια του δέρματος. Δηλαδή τα υπολείμματα του ιδρώτα, των καλλυντικών προϊόντων και τα αιωρούμενα σωματίδια της ατμόσφαιρας που επικάθονται στην επιδερμίδα. 
   Όχι μόνο το δέρμα σας υποφέρει το χειμώνα, αλλά και τα χείλη. Μην ξεχάσετε να τα προστατεύετε επειδή και αυτά είναι επίσης  πολύ ευαίσθητα στο κρύο. Χρησιμοποιήστε ένα ουδέτερο lip balm για να έχετε απαλά χείλη. Τέλος και τα  χέρια χρειάζονται προστασία τον χειμώνα. Φορώντας γάντια δεν είναι αρκετό. Χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα για να έχετε μαλακά χέρια!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου